" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Ποιός "βομβαρδίζει" την Νορβηγία για να ...ΣΩΠΑΣΕΙ;

Άς δούμε μερικά σημεία με "περίεργη" σχέση που αφορά την Νορβηγία και παλαιότερες θέσεις τις,αλλά και του τι ετοίμαζε να πραγματοποιήσει σε συμφωνία με την Παλαιστίνη!   
H Νορβηγία όταν πέρσι τον Μάϊο τέθηκε θέμα χρεωκοπίας της Ελλάδος και ήταν ΑΜΕΣΗ η ανάγκη χρηματοδότησής της από την Ευρώπη,τάχθηκε ΚΑΤΑ αυτής της τακτικής και οποιασδήποτε χρηματοδότησης από πλευράς τους! Αυτό σημαίνει πως δεν θέλησε να μπεί στο "παιχνίδι" της όποιας κερδοσκοπίας των εμπλεκομένων τραπεζών,κυρίως από Γερμανία και Γαλλία,άρα ήρθε σε σύγκρουση με το τραπεζικό κατεστημένο που στην ουσία είναι ΠΑΝΤΑ αυτό που κερδίζει από τέτοιες περιπτώσεις αλλά και που εν κατακλείδι πίνει το αίμα των λαών!!!
Άκόμη κάτι,ίσως από τα σοβαρότερα είναι πως η Νορβηγία είναι ΕΚΤΟΣ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτός ευρωζώνης, συμμετέχει όμως στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Ζώνη(Ο Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος (ΕΟΧ) δημιουργήθηκε την 1 Ιανουαρίου 1994 μετά από συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ελευθέρων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σχεδιάστηκε ώστε να επιτρέψει στις χώρες της ΕΖΕΣ να συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Κοινή Αγορά χωρίς να χρειάζεται να γίνουν μέλη της ΕΕ.)


" Ο τομέας του πετρελαίου και του φυσικού αερίου είναι ο σημαντικότερος της νορβηγικής οικονομίας, αφού το 1999 απέφερε το 35% των εξαγωγών. Τη χρονιά εκείνη, μάλιστα, μόνο η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία εξήγαγαν περισσότερο πετρέλαιο. Η χώρα διαθέτει άφθονους και άλλους φυσικούς πόρους όπως δάση και ορυκτά.
Σημαντικό τμήμα του πληθυσμού ασχολείται και με την αλιεία, π.χ. του βακαλάου. Οι Νορβηγοί αποφάσισαν να μείνουν έξω από την Ε.Ο.Κ. και έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση με δημοψηφίσματα το 1972 και το 1994 αντίστοιχα. Πάντως η Νορβηγία, όπως και η Ισλανδία και το Λιχτενστάιν, συμμετέχει στην κοινή αγορά μέσω της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης.

Οι κάτοικοι της χώρας έχουν, κατά πολλούς, το υψηλότερο επίπεδο διαβίωσης σε όλο τον κόσμο, σε μεγάλο βαθμό χάρη στο πετρέλαιο.
Ακόμη τάχθηκε υπερ της άμεσης απομάκρυνσης όλων των στρατιωτών εως την 1η Αυγούστου,από τις στρατιωτικές επεμβάσεις των ευρωπαίων στις επαναστατημένες αραβικές χώρες. Επίσης με δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Jonas Gahr Store, η Νορβηγία γνωστοποιεί πως θα ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ τους Παλαιστίνιους για αναγνώρισή τους ως ανεξάρτητο κράτος στα Ηνωμένα Έθνη,όπου όπως είχαν υποσχεθεί οι Νορβηγοί, θα ασκούσαν πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση! 
 Ο υπουργός μιλούσε μετά τις συνομιλίες του στο Όσλο με την Εθνική Παλαιστινιακή Επικεφαλής Διοίκησης Μαχμούντ Αμπάς.


Και για τελευταίο άφησα το παρακάτω ίσως και το πιό σημαντικό; Δεν ξέρω εσείς θα το κρίνετε...

Αναρτήθηκε στις 17/11/2010

Το Ισραήλ κατηγορεί την κυβέρνηση της Νορβηγίας, για τη χρηματοδότηση και την ενθάρρυνση καλλιτεχνικών έργων, που υποκινούν αντιδράσεις κατά του Ισραήλ. Σύμφωνα με τις εκθέσεις που έλαβε από το Υπουργείο Εξωτερικών στην Ιερουσαλήμ, ο Δήμος του Τρόντχαϊμ χρηματοδοτεί ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη για τους σπουδαστές που συμμετέχουν στο παιχνίδι "ο μονόλογος της Γάζας", το οποίο "ασχολείται με τα δεινά των παιδιών στη Γάζα λόγω της ισραηλινής κατοχής"
Το έργο, γραμμένο από έναν Παλαιστίνιο από τη Γάζα, θα παρουσιαστεί στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών. Ενώνει μια έκθεση από Νορβηγούς καλλιτέχνες που εμφανίζονται στη Δαμασκό, στη Βηρυτό και στο Αμάν, με τη βοήθεια των πρεσβειών της Νορβηγίας στην Συρία , τον Λίβανο και την Ιορδανία . Η έκθεση δείχνει σκοτωμένα μωρά Παλαιστινίων, δίπλα σε Ισραηλινά κράνη των ενόπλων δυνάμεων, που θυμίζουν στρατιωτικά κράνη Ναζί, και μια ισραηλινή σημαία βουτηγμένος στο αίμα. Οι Νορβηγοί βοηθούν επίσης τη διανομή ενός ντοκιμαντέρ που ονομάζεται "Δάκρυα της Γάζας» στα φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, η ταινία ασχολείται με τα βάσανα των παιδιών στη Γάζα, χωρίς να παραπέμπουν στη Χαμάς, για την εκτόξευση ρουκετών στο Ισραήλ, καθώς και το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί. Η ταινία δείχνει κάτοικους της Γάζας να φωνάζουν, "Itbah al-Yahud", αλλά η νορβηγική μετάφραση λέει για "σφαγή των Ισραηλινών" αντί για "τη σφαγή των Εβραίων".
Επιπλέον, ένα βιβλίο που γράφτηκε από δύο Νορβηγούς ιατρούς, οι οποίοι ήταν οι μόνοι ξένοι στη Γάζα για να δώσουν συνεντεύξεις κατά τη διάρκεια της επιχείρησης "Συμπαγές Μολύβι" δημοσιεύθηκε πρόσφατα. Το βιβλίο, το οποίο κατηγορεί στρατιώτες της Ισραηλινής IDF, για εκ προθέσεως δολοφονίες γυναικών και παιδιών, και είναι ένα μπεστ σέλερ στη Νορβηγία και συνιστάται θερμά από τη Νορβηγό Υπουργό Εξωτερικών Jonas Gahr Store. Η ισραηλινή πρεσβεία στη Νορβηγία διαμαρτυρήθηκε έντονα, για τη συμμετοχή των αρχών, στη δαιμονοποίηση του Ισραήλ. "Η ανοιχτή και επίσημη Νορβηγική πολιτική, συνιστά συνομιλίες, για την κατανόηση και συμφιλίωση", είπε ανώτερος Ισραηλινός υπάλληλος, την Κυριακή το βράδυ, "αλλά από τότε που έγινε ο πόλεμος στη Γάζα, η Νορβηγία έχει γίνει μια υπερδύναμη όσον αφορά την εξαγωγή multimedia εφαρμογών, με στόχο την ενοχοποίηση του Ισραήλ, κατά τη χρήση η νορβηγική κεφάλαια φορολογούμενο για τη δημιουργία και τη μεταφορά αυτή πολυμέσων". Υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ντάνιελ Ayalon είπε σε μια συνάντηση με τα μέλη του νορβηγικού κοινοβουλίου, ότι «η δραστηριότητα αυτή σπρώχνει μακριά την ευκαιρία για συμφιλίωση και ενθαρρύνει μια ριζοσπαστικοποίηση της παλαιστινιακής στάσης, που τους εμποδίζει γιατί εκτίθεται σε κίνδυνο".
Οι Νορβηγοί απάντησαν στην ισραηλινή κριτική λέγοντας ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει την ελευθερία της έκφρασης και δεν θα παρέμβει στο καλλιτεχνικό περιεχόμενο.

 
Αναδημοσίευση από ΕΔΩ :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου