" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Το μανιφέστο του Νορβηγού μακελάρη...Είχε σαν στόχο την εκτέλεση "κουλτουριάρηδων μαρξιστών" και "πολυπολιτισμικών προδοτών".

"Αν είναι να επιτεθείς, σκότωσε όσους περισσότερους μπορείς"
Συγκλονιστικό, σοκαριστικό, κείμενο που δε μπορεί να το χωρέσει ανθρώπου νους. Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει για να αιματοκυλήσει τη Νορβηγία, ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ δημοσίευσε αντιισλαμικό μανιφέστο 1.500 σελίδων. Του έδωσε τον τίτλο "2083-Μια Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας" και το υπογράφει ως Άντριου Μπέργουικ από το Λονδίνο. 

Ο Μπρέιβικ δηλώνει συνεχιστής των Τεκτόνων Ναϊτών Ιπποτών και καταγράφει βήμα προς βήμα πως ετοίμασε τις επιθέσεις.   
«Εξετάζω διάφορα μελλοντικά σενάρια για αντίσταση, αντιπαράθεση με την αστυνομία, ανακρίσεις, εμφανίσεις στο δικαστήριο, δηλώσεις στα media», γράφει, ενώ αναφερόμενος στην αίτηση που φέρεται να είχε κάνει για να προμηθευτεί από την αστυνομία ένα όπλο, έγραψε: «θα προτιμούσα ένα Ruger Mini 30. Στην αίτηση δήλωσα (σ.σ. ως αιτιολογία): κυνήγι ελαφιού. Θα ήταν πιο δελεαστικό να γράψω απλά την αλήθεια: εκτέλεση κουλτουριάρηδων μαρξιστών, πολυπολιτισμικών προδοτών.


«Υπάρχουν στιγμές που η σκληρότητα είναι απαραίτητη και το αρνείσαι να ενεργήσεις έτσι είναι προδοσία προς τους ανθρώπους που θες να προστατέψεις. Η προτιμώμενη μέθοδος είναι να χτυπήσεις με βίαιο και παραπλανητικό τρόπο (...) Όταν αποφασίσει να επιτεθείς, είναι καλύτερο να σκοτώσεις όσους περισσότερους γίνεται».
 

Χαρακτηριστικό του παραληρήματος του 32χρονου Νορβηγού η παραδοχή του πως δε θα προστάτευε τη μητριά του («παρόλο που ενδιαφέρομαι πολύ για εκείνη») από μια ενδεχόμενη εκτέλεση. «Συνήθισε άλλωστε να είναι συνεργός και προδότης κατηγορίας Β για το πολυπολιτισμικό καθεστώς της Νορβηγίας. Θα έπρεπε να είναι εξοικειωμένη με την εσχάτη προδοσία»!
«Πιστεύω πως αυτή θα είναι η τελευταία καταχώρηση» έγραψε στις 12:51 της περασμένης Παρασκευής. Τρεις ώρες μετά, ήρθε η βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο και ακολούθησε η σφαγή της Οτόγια.

Ο δικηγόρος του Μπρέιβικ προσέθεσε ότι ο πελάτης του αναγνωρίζει τις πράξεις του, αλλά πιστεύει ότι "δεν έκανε τίποτε το αξιόμεμπτο". "Στο μυαλό του, έχει την αίσθηση ότι αυτό που έκανε δεν έχει τίποτε το αξιόμεμπτο", δήλωσε ο Γκέιρ Λίπσταντ στο δημόσιο δίκτυο NRK.

Και η αστυνομία του Όσλο ανακοίνωσε ότι ο κατηγορούμενος για τις επιθέσεις αναγνωρίζει τις πράξεις του, αλλά "όχι την εγκληματική του ευθύνη".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΜΠΡΕΙΒΙΚ


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου