" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Γενς Στόλτενμπεργκ: «Κανείς δεν μπορεί να μας βομβαρδίσει για να σωπάσουμε»

Τουλάχιστον στους 91 είναι οι νεκροί της τρομερής δολοφονικής επίθεσης στην Νορβηγία. Από την διπλή επίθεση (έκρηξη στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας,Όσλο και πυροβολισμοί στο νησί Οτόγια-30) εκτιμάται πως οι νεκροί,δυστυχώς, θα ξεπεράσουν τους 100!

Σύμφωνα με  τηλεγράφημα του Ρόιτερς, τα ξημερώματα της Παρασκευής,   η αστυνομία ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 87 άτομα σκοτώθηκαν στο νησί Οτόγια, ενώ οι νεκροί της επίθεσης στο Όσλο ξεπερνούν τους 7.

Πάντως ένας άνδρας συνελλήφθη,Νορβηγός ηλικίας 32 χρονών,ο οποίος από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες φέρεται ως ο δράστης της επίθεσης. Λέγεται πως είχε ντυθεί με στολή αστυνομικού και μάλιστα δόθηκε και το όνομά του στην δημοσιότητα. Ονομάζεται  Anders Behring Breivik  και είναι ακροδεξιός και σε καμιά περίπτωση ισλαμιστής,όπως είχε διαρρεύσει τις πρώτες ώρες μετά τα τραγικά συμβάντα.

Ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργκ,   δεν θέλησε να πει δημόσια περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες.
"Κάτι τέτοιο ανήκει στην αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης", είπε ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας, δηλώνοντας μέσω της τηλεόρασης TV2, ότι η κατάσταση είναι "πολύ σοβαρή"
Για την σύλληψη του 32χρονου δεν έχουν δοθεί άλλες πληροφορίες ούτε κι' αν πρόκειται μόνον για αυτόν ή αν είχε και συνεργούς.
Πάντως  οι εφημερίδες "Νιου Γιορκ Τάιμς", καθώς και η νορβηγική εφημερίδα "Εξπρέσεν", ανέφεραν πως μία ομάδα με τον τίτλο «υποστηρικτές της παγκόσμιας τζιχάντ» ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων.
 Τα δημοσιεύματα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να επικρατεί σύγχυση, αναφορικά με το αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ισλαμιστών, ή για τρομοκρατική πράξη ακροδεξιού. 


Τις δολοφονικές αυτές επιθέσεις ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργκ τις χαρακτήρισε ως  «δειλή τρομοκρατική πράξη» και πρόσθεσε ότι πρόκειται για επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας της Νορβηγίας, άποψη που ασπάστηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας. 
Το περίεργο είναι η δήλωση τόσο του πρωθυπουργού όσο και του υπουργού δικαιοσύνης όπου έγινε λόγος για "σιωπή" ! «Κανείς δεν μπορεί να μας βομβαρδίσει για να σωπάσουμε» είπε ο  πρωθυπουργός.  Για ποιά σιωπή γίνεται λόγος; Και τι ακριβώς σημαίνει αυτό; !!!

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο βουλευτής Γκίαρ Μπέκεβολντ είπε: 
«Είναι η χειρότερη επίθεση που δέχτηκε η Νορβηγία με τά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Σημειώνεται, ότι μετά τον βομβαρδισμό στο Όσλο εγκαταστάθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ η αστυνομία ειδοποιούσε τους ήδη κατατρομαγμένους πολίτες να αποφεύγουν να κυκλοφορούν στους δρόμους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου