" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Η επικεφαλής του ΔΝΤ ζητά «άμεση δράση» και για το χρέος των ΗΠΑ!!!

Λαγκάρντ: Απαιτείται άμεση εφαρμογή της συμφωνίας για το ελληνικό χρέος


Λαγκάρντ: Απαιτείται άμεση εφαρμογή της συμφωνίας για το ελληνικό χρέος




 Ταχεία εφαρμογή των συμφωνηθέντων για το ελληνικό χρέος ζητά με σημερινές της δηλώσεις η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ η οποία προειδοποιεί για τυχόν επέκταση της κρίσης και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.

«Οι αναταραχές θα μπορούσαν να επανέλθουν εύκολα στο προσκήνιο. Για το λόγο αυτό είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν άμεσα οι δεσμεύσεις που έλαβαν οι ευρωπαίοι ηγέτες» δήλωσε η κυρία Λαγκάρντ σε σημερινή της ομιλία στη Νέα Υόρκη.

Όμως η ίδια εμφανίστηκε ανήσυχη και για την εξέλιξη των συνομιλιών για το αμερικανικό χρέος καλώντας τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου να λάβουν αποφάσεις τόσο για την αύξηση του ορίου δανεισμού όσο και για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Περαιτέρω καθυστέρηση «θα μπορούσε να είχε σοβαρές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία» προειδοποίησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και οι ανακοινώσεις των τριών οίκων αξιολόγησης σχετικά με το αμερικανικό χρέος. Οι εταιρείες αξιολόγησης προειδοποιούν ότι ακόμα και αν επιτευχθεί συμφωνία για την αύξηση του ορίου δανεισμού οι ΗΠΑ δεν θα αποφύγουν υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας τους επόμενους μήνες εάν δεν λάβουν μέτρα για την περιστολή των δαπανών.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου