" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Άκου λέει, να κάνει μήνυση στους μπλόγκερς ο κ. Αναγνωσταράς!!!

" Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011


ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΑΘΕΙ ΤΑ BLOGS Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

  Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει ο δήμαρχος Ναυπλίου Παναγιώτης Αναγνωσταράς, ενοχλημένος -όπως εμφανίστηκε κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης- από τα δημοσιεύματα και τις αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, από τα τοπικά μέσα και ανώνυμα μπλογκ, αλλά και από κάποιους Ναυπλιώτες για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τη συμμετοχή τούρκων καλλιτεχνών στο Φεστιβάλ Ναυπλίου.
«Καταθέτω αγωγές κατά όσων με δυσφήμησαν με το χειρότερο τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωσταράς.


Ανακοίνωση Δήμου Ναυπλίου
 

"Ο αρρωστημένος νους και η πρόθεση ορισμένων να βλάψουν την πόλη του Ναυπλίου δεν έχει όρια.
Κατά τις ημέρες του 20ου Φεστιβάλ Ναυπλίου έλαβε χώρα στην «Αίθουσα Τέχνης Ναυπλίου» της κας Μαρίας Γκούμα, Έκθεση Ζωγραφικής μίας Ελληνίδας και μίας Τουρκάλας Ζωγράφου και συγκεκριμένα της Σοφίας Καλογεροπούλου και της Hatice Kumbaraci με τον τίτλο «Δύο Φίλες». Η Τουρκάλα ζωγράφος είχε φέρει μαζί της και κάποια σπιράλ αναμνηστικά από παλαιότερη έκθεσή της στην Τουρκία στα οποία απεικονιζόταν και ένας πίνακας λαϊκής τεχνοτροπίας που παρουσίαζε τον τάφο του Κεμάλ στην Άγκυρα.
Το να μην έχει δει κάποιος τον τάφο του Κεμάλ είναι απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο. Το να νομίζει ή να ισχυρίζεται όμως κάποιος ότι το απεικονιζόμενο κτίριο είναι ο «Παρθενώνας» σημαίνει είτε ότι δεν έχει δει ποτέ του τον «Παρθενώνα», είτε ότι ο νους του είναι τόσο διεστραμμένος, ώστε με πρόθεση θέλει να βλάψει την πόλη του Ναυπλίου και τους δημότες της διαδίδοντας ανυπόστατα ψεύδη.
Όταν μάλιστα βλέπει και την τούρκικη σημαία στον Παρθενώνα τότε τα λόγια περισσεύουν για να περιγράψουν την αρρωστημένη του φαντασία. Εκτός βέβαια και εάν είναι τόσο «καλός γνώστης της ιστορίας», ώστε να νομίζει ότι όποιο κτίριο έχει «κολώνες» είναι ο Παρθενώνας.
Όταν κάποιος, στον βωμό της εξυπηρέτησης των όποιων συμφερόντων του, δεν σέβεται μια ολόκληρη πόλη και προτιμά να προκαλεί αναταραχή και αναστάτωση τότε είναι πραγματικά επικίνδυνος."

Το παραπάνω άρθρο είναι αναδημοσίευση από  ΕΔΩ 

Εγώ απλά θα  σας παραθέσω τις φωτό από τον τάφο του Κεμάλ και το "έργο" της τουρκάλας ζωγράφου (ο αλλάχ να την κάνει ζωγράφο!!!) και τα συμπεράσματα περί του τι ακριβώς "θυμίζει" το κτίσμα που ο πίνακας αναπαριστά ΔΙΚΑ ΣΑΣ !!!

 






Είναι κταφανέστατο πως ο τάφος του Κεμάλ αποτελεί ένα κακοφτιαγμένο με  
τετραγωνισμένες κολώνες κτίσμα,ενώ το αναπαριστάμενο στον πίνακα παραπέμπει σε τύπο αρχαιοελληνικών ναών,τόσο στα χρώματα που επελέγησαν,όσο και στην λάμψη που διαχέεται στο πάνω μέρος του κτίσματος δημιουργώντας την οφθαλμαπάτη κάποιας ζωοφόρου!!! 
Τυχαίο; Δεν ...ξέρω...Εκτός κι' αν η παράδοση η "πολιτιστική" και η "ιστορία" των τουρκαλάδων (τουρανομογγόλων που οι ορδές τους κατέβηκαν στην Μικρά Ασία περί τον 8ο αι. μ.Χ.) είναι συνυφασμένες με κτίσματα αρχαιοελληνικής τεχνοτροπίας!!!
 Κύριε Αναγνωσταρά, μήπως να ξανασκεφτείτε αυτό που πάτε να κάνετε;  Λέω μήπως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου