" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Σε κίνδυνο το ευρώ, προειδοποιεί ο Σόιμπλε

Μηνύματα τόσο στο εσωτερικό της χώρας του όσο και στην Ε.Ε. στέλνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung. 
 Ο Β. Σόιμπλε τάσσεται και πάλι κατά της έκδοσης ευρωομολόγων και καλεί για την ταχεία εξεύρεση λύσης για το ελληνικό πρόβλημα, αν και παραδέχεται πως η κρίση χρέους και τα γενικότερα προβλήματα που αυτή προκαλεί στην ευρωζώνη δεν θα αντιμετωπιστούν σε μια ή δύο ημέρες.
"Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα μπορεί να εξυπηρετεί τα χρέη της και αυτό θα δώσει στις αγορές την ευκαιρία να διασκεδάσουν τις ανησυχίες τους" λέει. "Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα με πειστικό τρόπο" επισημαίνει. 
Παράλληλα, τονίζει πως η ελληνική κρίση θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα του νομίσματος, ενώ αναφερόμενος στη συμπεριφορά των αγορών σχολιάζει λέγοντας πως πολλές φορές κινούνται "παράλογα".  "Ολες οι πλευρές θα πρέπει να αποφεύγουν τις υπερβολικές αντιδράσεις" προσθέτει.
Απαντώντας στις επικρίσεις από το εσωτερικό σχετικά με τη συμμετοχή της Γερμανίας στα προγράμματα διάσωσης των χωρών της περιφέρειας, ο Σόιμπλε απαντά λέγοντας πως "οι Γερμανοί δεν πρέπει να υποτιμούν τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνουμε από την Ευρώπη και το ενιαίο νόμισμα". Προσθέτει πως με τη γερμανική χρηματοδότηση "δεν πληρώνουμε τα χρέη άλλων αλλά επενδύουμε στο μέλλον μας". 

Από :  enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου