" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Στο Σύνταγμα οι «αγανακτισμένοι» Σπαρτιάτες

Στην πλατεία Συντάγματος έφθασε η πεζή πορεία των 30 Σπαρτιατών, που ξεκίνησαν από την ιδιαίτερη πατρίδα τους το βράδυ της Κυριακής. Οι «αγανακτισμένοι» της Αθήνας τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα, χαμόγελα και συνθήματα, όπως: 
«Ελλάς, Ελλάς ή ταν ή επί τας».
Δαφνοστεφανωμένοι, καταβεβλημένοι από τα 240 χλμ. που διένυσαν μέσα σε τρεις μέρες, με τρεις ώρες ύπνο ημερησίως, οι 30 Σπαρτιάτες, κρατώντας πανό γραμμένο στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα ισπανικά που έγραφε «Όχι στο ξεπούλημα της Ελλάδας. Όχι στην αρπαγή της Ευρώπης», θέλησαν να προσεγγίσουν το Μνημείο του Aγνωστου Στρατιώτη για να καταθέσουν στεφάνι.
Μετά από διαβουλεύσεις με τον Αστυνομικό Διευθυντή, ο οποίος επέτρεπε μόνο σε πέντε άτομα να περάσουν τα κιγκλιδώματα και την άρνησή των 30 Σπαρτιατών που επέμεναν να διανύσουν τα τελευταία 10 μέτρα όλοι μαζί, δεν κατέστη δυνατό να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας πέταξαν τα στεφάνια τους στους αστυνομικούς.
«Ύστερα από τρεις ημέρες και 240 χλμ πορείας, ήρθαμε εδώ για να σας αποδείξουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά» ανέφεραν στο μήνυμα τους, απευθυνόμενοι στους συγκεντρωμένους.
«Σαν άγνωστοι στρατιώτες συναντιόμαστε και αγωνιζόμαστε καθημερινά και δεν θα φύγουμε αν δεν διασφαλίσουμε τη νομιμότητα του συντάγματος. Με έμβλημα το ψηφιδωτό της αρπαγής της Ευρώπης, στέλνουμε παγκόσμιο μήνυμα προς τους αγανακτισμένους λαούς της Ευρώπης που αγωνίζονται για το αύριο της Ευρώπης», πρόσθεσαν.
Πάντως, εκπρόσωπος των 30 Σπαρτιατών, μιλώντας στον κόσμο, ευχαρίστησε την ελληνική αστυνομία, καθώς και την ελληνική ομάδα διάσωσης για τη βοήθεια που τους παρείχαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της πορείας τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου