" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΟΛΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ, αυτό τους πρέπει ...

Ο επικεφαλής της PIMCO ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν (της εταιρείας που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο επενδυτικό ταμείο ομολόγων στον κόσμο), έχει εκφράσει και στο παρελθόν την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και ότι η Ευρώπη σπαταλάει χρήματα για το τίποτα, διοχετεύοντας δισεκατομμύρια στη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία.
«Τα επόμενα τρία χρόνια, θα δούμε διαφορετικές οικονομίες να αντιμετωπίζουν διαφορετικά προβλήματα. Για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, ειδικά την Ελλάδα, η αντιμετώπιση θα έρθει μέσω της πτώχευσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ελ Εριάν σε δημοσιογράφους από την πρωτεύουσα της Ταϊβάν.

Επισήμανε μάλιστα ότι :  «είναι απίθανο, αλλά όχι αδύνατο, η ελληνική χρεοκοπία να πυροδοτήσει άλλη μία παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση».
Το θέμα είναι τι ζητάει η Ελλάδα από την Ευρώπη,αλλά ειδικότερα και σωστότερα τι ζητάει η ελληνική κυβέρνηση,από τους εταίρους;
Τι ζητάει; Απλά την παράτασή της στην εξουσία, έτσι απλά και χωρίς καμιά προοπτική για οτιδήποτε θετικό για την χώρα μας!
Μια εγωϊστική  και μόνον στάση που κανέναν και τίποτα δεν ωφελεί!
Αυτό αποδεικνύεται και από την ουτοπία, την ψευδαίσθηση του "καινούργιου" (είδατε πόσο υποκειμενική είναι η άποψη περί καινούργιου; Ένας ανασχηματισμός βαφτίζεται "νέα κυβέρνηση " και μάλιστα παίρνει και την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής !!!), μια ψευδαίσθηση λοιπόν η οποία φέρνει στην επιφάνεια τον μονόδρομο μιάς πορείας πρός την ήδη από σχεδόν ολόκληρο τον λαό αντιλαμβανόμενη κατάσταση πρός χρεοκοπία!
Τί μας λέει ο κ. Εριάν; Μήπως κάτι νέο; Κάτι απρόσμενο και μη αναμενόμενο; Μα ο καθείς γνωρίζει ότι όταν μια επιχείρηση προσπαθεί να επιβιώσει ΜΟΝΟΝ από δανεικά, χωρίς να επενδύει αυτά πρός διεύρυνση της παραγωγής του,με απώτερο σκοπό την αύξηση των εσόδων του, τότε αυτό που κάνει είναι απλά να παρατείνει για λίγο την χρεοκοπία του! Μια παράταση είναι και τίποτα απολύτως διάφορετικό, τίποτα που να υπόσχεται την ανάκαμψη πρός σωτηρία!!!
Και επειδή όλα αυτά τα γνωρίζουμε, όπως γνωρίζαμε και την υποκριτική χθεσινοβραδινή ψηφοφορία (που ούτε άξια σχολιασμού δεν είναι!!!), καλό θα ήταν εμείς οι Έλληνες Πολίτες να αρχίσουμε μια διαφορετική τακτική απέναντι σ' αυτούς που συνεχίζουν τόσο χονδροειδώς να μας κοροϊδεύουν ΟΛΟΙ τους! Μια τακτική που θα είναι ικανή να μας δώσει την ελπίδα να δούμε διαφορετικά και με αισιοδοξία το μέλλον! Ποιά; Νομίζω πως μια μαζική και καταιγιστική ακολουθία μηνύσεων και εξωδίκων πρός τους κρατούντες ( κυβέρνηση και τραπεζικό σύστημα), θα αποτελούσε την καλύτερη αντεπίθεση των πολιτών απέναντι στο σύστημα! Να τους πολεμήσουμε με τα ίδια τους τα όπλα!
Θα αντέξουμε κάτι τέτοιο; Θα έχουμε τα κότσια να προχωρήσουμε πρός την "ολική τους διαγραφή " ; Άν, ναι τότε θα μπορούμε να ελπίζουμε ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου