" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Προπαγανδιστικό κυβερνητικό βίντεο υπέρ Μνημονίου με χρώμα εκλογών


Προπαγανδιστικό βίντεο όπου διαφημίζει το ... Μνημόνιο κυκλοφόρησε η κυβέρνηση με μία κινήση που "μυρίζει" έντονα εκλογές. Το http://government.gov.gr/2011/06/04/15056/ και "γαρνιτούρα" τον απολογισμό του "έργου" της κυβέρνησης τους τελευταίους 20 μήνες αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνησης, πριν από λίγο και θυμίζει πολύ έντονα προεκλογικό σποτάκι.
Το βασικό κείμενο έχει ως εξής:


  • "20 μήνες πριν ξεκινήσαμε τον αγώνα για να χτίσουμε την Ελλάδα που θέλουμε
    04.06.2011 | Κατηγορίες: αλλάζουμε την Ελλάδα, δράσεις, πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης Πετύχαμε ήδη πολλά. Έγιναν όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα:
  • - για να γλυτώσουμε από την χρεοκοπία
  • - για να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας
  • - για να βγούμε από την κρίση καλύτεροι ως χώρα και ως πολίτες.
  • Αφήνουμε πίσω όσα μας έβλαψαν και παλεύουμε για μια νέα νοοτροπία, με μεγαλύτερη διαφάνεια παντού.
    Για ένα κράτος που επιτέλους σέβεται τα χρήματα των πολιτών του, βάζουμε τάξη στο αχανές και άναρχο δημόσιο
  • Για μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο ασφαλή, πιο όμορφη. Για μια χώρα που κινείται με ορμή προς τα εμπρός.
  • Για να νοιώσουμε και πάλι αισιόδοξοι, περήφανοι και δυνατοί, συνεχίζουμε. Έχουμε δρόμο μπροστά μας αλλά θα τα καταφέρουμε….
  • Αλλάζουμε μαζί!"

Στο βίντεο γίνεται, επίσης, αναφορά στις αλλαγές στο Δημόσιο, στο πρόγραμμα «Καλλικράτη», στη μείωση των λειτουργικών δαπανών του δημοσίου, στη μείωση των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ κατά 20% το 2010, στη μείωση των δαπανών των δημόσιων νοσοκομείων, στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.Επίσης, γίνεται αναφορά στη μείωση τιμών σε χιλιάδες φάρμακα, στη μείωση της φορολογίας για εισοδήματα μέχρι 40.000 ευρώ, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με πρόστιμα 3,4 δισ. ευρώ το 2010 κ.ά.

Το όλο concept, ανεξάρτητα αν πρόκειται περί μνημειακού θράσους κάποιοι να επαίρονται για την κατάρρευση της χώρας και την εκχώρηση της εθνικής της κυριαρχίας σε ξένα κέντρα, επαναλαμβάνουμε ότι έχει έντονο προεκλογικό χρώμα.

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου