" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Νίκος Φωτόπουλος:«στο μάθημα της υποταγής θα μείνουμε μετεξεταστέοι».

Με μικρή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Ομόνοια το συλλαλητήριο κατά των ιδιωτικοποιήσεων, που διοργάνωσαν η ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.
Σε δηλώσεις τους, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης και εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών καταφέρθηκαν κατά της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και των περικοπών μισθών και συντάξεων, υποστηρίζοντας ότι χτυπούν το σύνολο της κοινωνίας και τόνισαν ότι θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. 

Ιδιαίτερα αιχμηρός στο θέμα της νέας δανειακής συμφωνίας με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ ήταν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, που είπε χαρακτηριστικά ότι «στο μάθημα της υποταγής θα μείνουμε μετεξεταστέοι».

Στη συνέχεια, τα προεδρεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων και περίπου 1.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν μέσω της Σταδίου πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

ΔΕΚΟ και ΟΤΟΕ
Τα συνδικάτα έχουν αποφασίσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με 24ωρη πανελλαδική απεργία, την ερχόμενη Πέμπτη, για τους εργαζομένους των ΔΕΚΟ και των υπό εκποίηση επιχειρήσεων και οργανισμών του Δημοσίου, στην οποία αποφάσισε συμμετοχή και η ΟΤΟΕ και νέα 24ωρη γενική απεργία στις 15 Ιουνίου.

48ωρες από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Εν τω μεταξύ, νέες 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από την ημέρα κατάθεσης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή, εάν σε αυτό περιλαμβάνεται πρόβλεψη για μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στο 34% από το σημερινό 51%, προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος.
Χαρακτηρίζοντας την απόφαση μετοχοποίησης του 17% της εταιρείας ως ξεπούλημα της τελευταίας μεγάλης δημόσιας επιχείρησης και επικρίνοντας την πολιτική της κυβέρνησης ως μη αρμόζουσα σε μία σοσιαλιστική διακυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ επέμεινε ότι, εάν ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ, «θα την πληρώσουν οι καταναλωτές», υποστηρίζοντας ότι σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., στις οποίες ιδιωτικοποιήθηκε η ηλεκτρική ενέργεια τα τελευταία χρόνια, οι τιμές τριπλασιάστηκαν.

Τη Δευτέρα 11 ώρες χωρίς μετρό
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν τη Δευτέρα 6 Ιουνίου και οι εργαζόμενοι στο μετρό. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα σωματεία των εργαζομένων στην ΑΜΕΛ αναφέρουν ότι θα ακινητοποιήσουν τους συρμούς του μετρό, από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 4 το απόγευμα.
Επίσης, την Τρίτη συνέρχονται σε νέα συνεδρίαση οι ηλεκτροδηγοί σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ για να αποφασίσουν το απεργιακό πρόγραμμα, προσανατολιζόμενοι σε επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου