" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Süddeutsche Zeitung: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα είδος «σχεδίου Μάρσαλ»

«Βοήθεια προς τους Έλληνες», είναι ο τίτλος σχολίου στην Süddeutsche Zeitung για την ελληνική κρίση, το οποίο καταλήγει ότι πραγματική εναλλακτική λύση είναι η αναδιάρθρωση του χρέους με ταυτόχρονη δρομολόγηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ευρωβοήθεια υπό την μορφή ενός «μίνι-σχεδίου Μάρσαλ».

«Ακόμη και αν η αναδιάρθρωση γινόταν χωρίς να προκαλέσει πανικό στις αγορές, θα ήταν λίγα τα οφέλη, εφ΄ όσον δεν αλλάζουν ριζικά οι ξεπερασμένες δομές της ελληνικής εθνικής οικονομίας», σημειώνεται στο άρθρο.
Επισημαίνεται ταυτόχρονα ότι «όλα αυτά δεν μπορεί να τα πετύχει η Αθήνα μόνη της. Πρέπει η ΕΕ να πολλαπλασιάσει την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας με ισχυρές επιχορηγήσεις σε ιδιωτικές επενδύσεις. Όσο παράδοξο και αν ακούγεται η Ελλάδα χρειάζεται ένα είδος "Σχεδίου Μάρσαλ"».
«Μάταια περιμένουμε μέχρι τώρα κάποια σχέδια της Κομισιόν ή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αλλά και οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης συνέβαλαν σε αυτή την κατεύθυνση ελάχιστα με την μυστική συνάντηση που διοργάνωσαν και προκάλεσαν αναστάτωση στις αγορές και στον κόσμο», προστίθεται στο σχόλιο της εφημερίδα.



Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου