" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Στο Ναύπλιο οι " Αγανακτισμένοι" φώναξαν " Φτάνει πιά"

Το "ξυπνητήρι" χτύπησε και οι " Αγανακτισμένοι" Ναυπλιώτες έτρεξαν στην πλατεία Τριών Ναυάρχων,μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης,να βροντοφωνάξουν "Φτάνει πιά", και αυτοί όπως σ' ολόκληρη την Ελλάδα το ίδιο ξεχύθηκαν σε δρόμους και πλατείες .
Έξι το απόγευμα της Τετάρτης και άρχισαν δειλά-δειλά στην αρχή,μα με αρκετή αποφασιστικότητα στην συνέχεια,συναπαντήθηκαν πάνω από 200 Ναυπλιώτες και έστειλαν και αυτοί με την σειρά τους τα μηνύματα Αγανάκτισης,κατά της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης,αλλά πρωτίστως το κυρίαρχο μήνυμα πως " Η Ελλάδα είναι δική μας και δεν ξεπουλιέται από κανέναν" !!!

Τα κύρια συνθήματα ήταν " Φτάνει Πιά ", " Δεν πάει άλλο", και "Φύγετε" !!!
Η απαξίωση όλων των πολιτικών,συνδικαλιστών αλλά και των δημοσιογράφων ήταν διάχυτη από τους " Αγανακτισμένους" , που διαπίστωναν ομοφώνως, ως τους κύριους υπαίτιους αυτής της νοσηρής κατάστασης που βιώνουμε τον τελευταίο ενάμισι χρόνο!!!
Επιπροσθέτως διατυπωνόταν η τραγική πραγματικότητα της πλήρους διαφθοράς του πολιτικού κόσμου και η επιταγή να επιστραφούν τα "κλεμμένα" στον ελληνικό λαό και την χώρα! 
Βεβαίως οι " Αγανακτισμένοι" πολίτες του Ναυπλίου δεν άφησαν εκτός της "ενοχής" και τους ίδιους τους τους εαυτούς,όπου ασκώντας αυτοκριτική,διαπίστωναν και το δικό τους μερίδιο ευθύνης στο μέτρο εκείνο όπου η νοοτροπία που καλλιεργήθηκε ,"έντεχνα" και μη από τους πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής του τόπου(πολλές δεκαετίες τώρα),τους οδήγησε μέσω της δικής τους συμβολής στην διατήρηση της αρρωστημένης αυτής κατάστασης που αναπόφευκτα έφερε το σημερινό αποτέλεσμα! 
Είναι,πιστεύω μεγάλο βήμα για τον πολίτη να αντιλαμβάνεται και να παίρνει το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί,αλλά και από την άλλη,μια τέτοια διαπίστωση,πέραν της ωριμότητας αποδεικνύει και πως έφθασε η ώρα των δραστικών αλλαγών με μόνο και κυρίαρχο σκοπό την σωτηρία της χώρας μας!!! Διαπίστωση που είναι φανερά απούσα από τον πολιτικό κόσμο,ο οποίος ανερυθρίαστα συνεχίζει την καταστροφική πορεία και την εγωιστική τακτική της μεταφοράς ευθυνών!!! 
Οι " Αγανακτισμένοι" Ναυπλιώτες έδωσαν και αυτοί το παρόν τους στην χθεσινή πολύ σημαντική για την Ελλάδα ημέρα που χαρακτηρίσθηκε από το "ξύπνημα" του Ελληνικού λαού,πέρα από πολιτικές ταμπέλες και κόμματα και έδωσαν ραντεβού για το Σάββατο στις έξη το απόγευμα στην ίδια πάλι πλατεία,για μια νέα στεντώρεια φωνή πρός πάσα κατεύθυνση!!! 

Από : Λία Βλάχου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου