" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΕΝΑΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ !!!

  Το συμπέρασμα που βγήκε από την χθεσινή έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν μπορεί να είναι άλλο από την κοινή συνισταμένη των δηλώσεων όλων των αρχηγών,πλην βεβαίως του κ. Καρατζαφέρη που συνεχίζει να στηρίζει, εμμέσως πλην σαφέστατα την κυβερνητική γραμμή! Και ποιό ήταν το συμπέρασμα λοιπόν; Ότι η κυβέρνηση δεν έχει την διάθεση να παρεκλίνει ούτε στο ελάχιστο από την πολιτική που ακολουθεί, κατ' επιταγή ΠΑΝΤΑ, της τρόϊκας! Και αυτό,όπως και οι τρείς επεσήμαναν το πράττει όχι απλά με την άκαμπτη στάση της αλλά ακόμη και μέσα από το φοβικό κλίμα που καλλιεργεί, μέσω διαφόρων δηλώσεων που ενέχουν καταστροφολογία!!!
«Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς, που ακυρώνουν το νόημα και το περιεχόμενο της Δημοκρατίας μας», είπε ο Σαμαράς ενώ στο ίδιο "μοτίβο" και η δήλωση της κ. Παπαρήγα όπου η  ΓΓ του ΚΚΕ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ωμούς εκβιασμούς και ιδεολογική τρομοκρατία προς τον λαό, και ότι με τον τρόπο αυτό επιδιώκει συνευθύνη απέναντι στην αποτυχημένη πολιτική της τρόικα. Και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας διαπίστωνε πως ο κ. Παπανδρέου κυβερνά με σύμμαχο το φόβο και επιζητά μια αντιλαϊκή συναίνεση.
Και πριν ακόμη καλά-καλά σβηστεί ο απόηχος των δηλώσεων,έρχεται ο κ. επίτροπος, Όλι Ρεν, με γραπτή δήλωσή του παρακαλώ να μας στείλει το "μαντάτο" ! 
  "Θα πρέπει να βρεθεί σύντομα συμφωνία. Ο χρόνος εξαντλείται. Είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάκαμψη την ελληνικής οικονομίας, όλα τα ελληνικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, να υιοθετήσουν εποικοδομητική στάση και να υποστηρίξουν την εφαρμογή του προγράμματος. Το εύρος της πρόκλησης αποτελεί τεστ για την ελληνική κοινωνία συνολικά και για το λόγο αυτό απαιτεί τη συμβολή όλων των κομμάτων και των πολιτών”.
 Τι λέει μα άλλα λόγια ο κ. Ρεν; Πως όχι μόνον τα κόμματα αλλά και ο λαός πρέπει να συναινέσει και να είναι το ίδιο συνυπεύθυνος για την "εφαρμογή του προγράμματος ανάκαμψης της οικονομίας". Όπου ανάκαμψη της οικονομίας βλέπε ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!
Ώστε γι' αυτό ο κ. Παπανδρέου κλείνει τ' αυτιά του στην πρόταση του κ. Σαμαρά που κάνει λόγο για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου; Βέβαια σε καμμιά των περιπτώσεων δεν δικαιώνω ούτε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,ούτε και τα υπόλοιπα κόμματα, όμως έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα μέσα από την στάση τους έχουν διαφανεί οι προθέσεις της κυβέρνησης, και δη του κ. Παπανδρέου,ο οποίος φαίνεται πλέον ξεκάθαρα πως διόλου τυχαία δεν έχει φέρει την χώρα σε αυτή την κατάσταση,κυρίως μέσα από την καθυστέρηση αποφάσεων από την ανάληψη της εξουσίας,εδώ και 20 μήνες περίπου! Διαφαίνεται με άλλα λόγια μια πολύ συγκεκριμένη γραμμή που ακολουθείται και που οδηγεί σε έναν μονόδρομο καταστροφικό για την χώρα! Και στην πορεία του αυτή, δυστυχώς ο μόνος συνοδοιπόρος είναι ο κ. Καρατζαφέρης!!!
Η επιμονή του κ. Ρεν στην συναίνεση όλων των κομμάτων που απηχούν την λαϊκή πλειοψηφία, άρα κατ' επέκταση και την λαϊκή συναίνεση,αποδεικνύει πως τα μέτρα που ζητούνται (κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν με την ιδιοτικοποίηση της Δημόσιας περιουσίας και τις μαζικές απολύσεις),ενέχουν σοβαρή ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ και είναι αντισυνταγματικά!!! Άρα μόνον άν υπάρχει δέσμευση τυπική και ουσιαστική από την πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου και κατ' επέκταση του λαού,δεν θα μπορεί κανείς πλέον να κάνει λόγο για μη νόμιμη επιβολή των μέτρων αυτών! Και εδώ θα συμφωνήσω στην δήλωση του κ. Σαμαρά που έστω και ως αντιπολιτευτική φωνή (δεν ξέρω ως κυβέρνηση αν μπορούσε να πει κάτι παρόμοιο...), όπου λέει :
“Η Ελλάδα έχει και Σύνταγμα και θεσμούς και κυβέρνηση και αντιπολίτευση και αξιοπρέπεια. Το θέμα πλέον είναι τι απαντάει η κυβέρνηση σε δηλώσεις, που αποτελούν παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας”.  Μια αξιοπρέπεια όντως ζητούμε από τον κ. Παπανδρεου,για εμάς, την χώρα μας και την ιστορία μας,τίποτα περισσότερο! Όσο για την έμμεση συνυπευθυνότητα που μας ζητά για την ταφόπλακα που θέλει να μας βάλει όχι μόνον δεν θα την πάρει όσο και αν "χτυπιέται", όσο και αν παρακαλάει, όσο και αν χρησιμοποιεί τον "ένοικο" του υπογείου της πολυκατοικίας του, Καρατζαφέρη (παρεμπιπτόντως,πολύ ΑΤΥΧΕΣ το παράδειγμα Ευρυβιάδη-Θεμιστοκλή,εκτός και αν στην θέση του Ευρυβιάδη έβαζε τον εαυτό του και υπονοούσε τι θα έχει να λαμβάνειν από μια τέτοια συναίνεση...) αλλά να γνωρίζει πως είναι ήδη υπόλογος απέναντι στον Λαό και την χώρα και είτε του αρέσει είτε όχι (σαφώς όχι) θα έρθει η στιγμή που θα λάβει αυτά που του αξίζουν και δια του ΝΟΜΟΥ !

Από : Λία Βλάχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου