" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Αυτό κι'αν είναι είδηση( !!! ), ο Άκης στην Βουλή !!!

Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής απέστειλε χθες ο Ακης Τσοχατζόπουλος, με την οποία τον ενημερώνει ότι θα παραβρεθεί και θα μιλήσει στην αυριανή συνεδρίαση της Βουλής, η οποία καλείται, έπειτα από πρόταση 112 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, να λάβει απόφαση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού.
Συνεργάτες του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας, εναντίον του οποίου στρέφεται η πρόταση κατηγορίας, σημείωναν χαρακτηριστικά πως «ο Ακης Τσοχατζόπουλος στην ομιλία του θα αποκαλύψει όλη την αλήθεια και τα πραγματικά περιστατικά και θα επισημάνει ότι οι κατηγορίες που υπάρχουν στην πρόταση δεν τον αγγίζουν, ούτε τον αφορούν».

Η απόφαση για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής θα ληφθεί ύστερα από μυστική ψηφοφορία και για να συμβεί αυτό απαιτείται πλειοψηφία 151 βουλευτών, η οποία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία (όπως και άλλα κόμματα) έχουν ταχθεί υπέρ της διερεύνησης της υπόθεσης.

Ετσι πλέον το ενδιαφέρον της συζήτησης, που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί της Πέμπτης, στρέφεται στο περιεχόμενο της ομιλίας του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας.

Το ΠΑΣΟΚ στις 15 Απριλίου είχε καταθέσει πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας, με αφορμή την από 15.2.2000 σύμβαση για την κατασκευή και επισκευή τριών υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού για τις αξιόποινες πράξεις:

Πρώτον, της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.
Δεύτερον, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες για την απόκτηση και κατοχή περιουσίας. Το ΠΑΣΟΚ συνδέει τη διακίνηση μαύρου χρήματος με την απόκτηση και κατοχή περιουσίας από τον πρώην υπουργό.

«Ο ανωτέρω», αναφερόταν χαρακτηριστικά στην πρόταση, «κατά παράβαση των καθηκόντων του, ενδεχομένως ζήτησε και έλαβε άμεσα ή με τη μεσολάβηση τρίτων προσώπων για τον εαυτό του ωφελήματα οποιασδήποτε φύσεως, προκειμένου να προβεί σε ενέργεια που ανάγεται στα καθήκοντά του, και ενδεχομένως απέκτησε ή κατέχει περιουσία, εν γνώσει, κατά τον χρόνο κτήσης, του γεγονότος ότι η περιουσία αυτή προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες». Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τη δικογραφία, καταβλήθηκαν μίζες 72.000.000 έως 83.000.000 ευρώ.

Στην αυριανή συζήτηση εισηγητές από το ΠΑΣΟΚ θα είναι οι Μ. Μπόλαρης, Γ. Χαραλαμπόπουλος και Μαρία Μίχου, ενώ από τη ΝΔ οι Π. Καμμένος, Μ. Βαρβιτσιώτης και Α. Ντινόπουλος.


Α.ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ:
Θα δοθούν αποστομωτικές απαντήσεις


Πριν από μερικές ημέρες ο κ. Τσοχατζόπουλος σε γραπτή δήλωσή του είχε κάνει λόγο για «ατόπημα στο οποίο οδηγούν κάποιοι την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ που δεν τους τιμά». Επιπλέον, άφηνε αιχμές για «περίεργη σύμπνοια» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μιλούσε για «πρωτοφανή μεθόδευση», «επιλεκτική στοχοποίησή του», ενώ σχετικά με τις κατηγορίες που του αποδίδονται περί «μαύρου χρήματος», σημείωνε χαρακτηριστικά πως «χτύπησαν λάθος πόρτα». Παρέπεμπε, μάλιστα, στην αυριανή του ομιλία, στην οποία όπως έλεγε «θα δοθούν αποστομωτικές απαντήσεις απέναντι στις επιθέσεις λάσπης και ψεύδους».


Από :  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου