" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Τα νεώτερα περί της διέλευσης των Ιρανικών πολεμικών,από το Σουέζ (πρό 10')

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011 17:19

Η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε ότι δύο ιρανικά πολεμικά πλοία θα περάσουν από τη Διώρυγα του Σουέζ, ενώ νωρίτερα το Reuters είχε μεταδώσει ότι η προγραμματισμένη τους διέλευση ακυρώθηκε.
«Δύο ιρανικά πολεμικά πλοία θα περάσουν από τη Διώρυγα του Σουέζ», δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, σύμφωνα με το αγγλόφωνο ιρανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Press TV.
Η ιρανική κρατική τηλεόραση υπογράμμισε επίσης ότι η Αίγυπτος δεν βλέπει να υπάρχει «τίποτε το κακό» στη διέλευση αυτή των ιρανικών πολεμικών πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ.


Αν πραγματοποιηθεί, θα είναι η πρώτη διέλευση ιρανικών πολεμικών πλοίων από τη διώρυγα από την επανάσταση του 1979.
«Ιρανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε επαφή με αξιωματούχους στο Κάιρο προκειμένου να διασφαλίσουν το πέρασμα των πλοίων», ανέφερε ο Ιρανός αξιωματούχος.
Ωστόσο, εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ δήλωσε στο Reuters ότι δεν είχε λάβει ειδοποίηση από την αιγυπτιακή κυβέρνηση για να επιτρέψει τη διέλευση των πλοίων. Για να διασχίσει ένα πολεμικό πλοίο την διώρυγα απαιτούνται άδειες από τα υπουργεία Αμυνας και Εξωτερικών της Αιγύπτου.
Νωρίτερα, αξιωματούχος είχε δηλώσει στο Reuterw ότι η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ «πληροφορήθηκε σήμερα για την ακύρωση της προγραμματισμένης διέλευσης δύο ιρανικών πολεμικών πλοίων και δεν έχει δοθεί νέα ημερομηνία για την διέλευση από το Σουέζ». 

Από : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου