" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Σουηδία: Νέο ένταλμα κατά του Ασάνζ

Η Σουηδία θα εκδώσει ένα νέο ένταλμα σύλληψης κατά του ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ προκειμένου να ολοκληρωθεί το τρέχον, το οποίο η βρετανική αστυνομία δεν μπόρεσε να εφαρμόσει για διαδικαστικούς λόγους, έγινε γνωστό από τη σουηδική αστυνομία.

"Η διαδικασία επιβάλει η μέγιστη ποινή που προβλέπεται για τον Ασάνζ για κάθε ένα από τα εγκλήματα για τα οποία είναι ύποπτος να διευκρινιστεί (στο ένταλμα σύλληψης). Εμείς κάνουμε λόγο μονο για βιασμό", δηλαδή για την πιο βαρειά από τις τρεις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί, ενώ κατηγορείται επίσης για σεξουαλική επίθεση και εξαναγκασμό, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας Τόμι Κανγκασβιέρι, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την παράδοση του φακέλου στην Ιντερπόλ.


"Οφείλουμε να επαναδιατυπώσουμε το ένταλμα", προσέθεσε, διευκρινίζοντας ότι η σουηδική πλευρά "αναγνώρισε ότι υπήρξε σφάλμα στη διαδικασία".

Το ένταλμα θα πρέπει να ξαναγίνει από την εισαγγελέα που έχει επιφορτιστεί με την υπόθεση, Μάριαν Νάι, η οποία δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την πληροφορία αυτή.

Ο Κανγκασβιέρι δεν μπορούσε να διευκρινίσει πόσο καιρό θα χρειαστεί για να εκδοθεί το νέο ένταλμα σύλληψης.

Η βρετανική εφημερίδα Times αποκάλυψε σήμερα επικαλούμενη αστυνομική πηγή ότι η βρετανική αστυνομία γνώριζε πού κρυβόταν ο Ασάνζ, στη νοτιοανατολική Αγγλία, αλλά δεν μπορούσε να επέμβει καθώς το σουηδικό ένταλμα σύλληψης είχε λάθη.

Πηγή: www.athina984.gr



Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου