" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Σοβαρά επεισόδια στο Κέντρο της Αθήνας στην σημερινή Απεργία

Ένταση δημιουργήθηκε στην οδό Πανεπιστημίου, όταν ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, προπηλακίστηκε από διαδηλωτές, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία που διοργανώνουν Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ..

Χρειάστηκε να τον φυγαδεύσει μια διμοιρία αστυνομικών, για να τον γλυτώσει από το πλήθος.
Κατά την συζήτηση στη βουλή για το νομοσχέδιο «Ενίσχυση και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης και άλλες διατάξεις» ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γρηγόρης Ψαριανός δήλωσε:
«Σήμερα  που συζητάμε το νομοσχέδιο για τον πολιτισμό και την τέχνη, και ενώ μιλάμε συνεχώς για πολιτισμό και παιδεία, ζούμε σε συνθήκες ενός εργασιακού μεσαίωνα. Με διάλυση των εργασιακών σχέσεων, με καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ζούμε την θέσπιση ενός τερατώδους θεσμικού πλαισίου, με δέσμες καταστροφικών μέτρων, που έχουν σαν αποτέλεσμα  τη διάλυση και την αποσάρθρωση του κοινωνικού ιστού.
Η αγανάκτηση και η οργή των πολιτών είναι απολύτως δικαιολογημένη. Δεν νομιμοποιεί όμως με κανένα τρόπο τέτοιες ενέργειες, που στρέφονται εναντίον της δημοκρατίας και  του κοινοβουλευτικού βίου μας. Η απολύτως δικαιολογημένη αγανάκτηση και οργή δεν νομιμοποιεί τρόπους  έκφρασης απολύτως αδικαιολόγητους, υπονομευτικούς του αγώνα των εργαζομένων,  προβοκατόρικους, ακυρωτικούς και τελικά ύποπτους.
Ο κίνδυνος για την κατάλυση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι υπαρκτός, είναι επί θύραις και με ευθύνη των κυβερνήσεων και της πολιτικής τους αλλά και με ευθύνη πολιτών, ατόμων και ομάδων, που επίσης εγκληματούν. 


Η βία γεννά βία και πάλι και μόνο βία, και καμία διέξοδος δεν θα υπάρχει από μία τέτοια διαδικασία αλυσιδωτών εκδηλώσεων βίας.
Η Δημοκρατική Αριστερά καλεί τους πολίτες σε διαρκή αγώνα, με το κεφάλι ψηλά και με ακάλυπτο και καθαρό πρόσωπο. Καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα τη διάλυση του κοινωνικού ιστού και των εργασιακών κατακτήσεων και σχέσεων.
Μιλώντας για τον πολιτισμό, την παιδεία και την τέχνη θεσμοθετούμε σήμερα τον πολιτισμό του σκλαβοπάζαρου στις εργασιακές σχέσεις. Κι αυτό πρέπει να σταματήσει, όπως πρέπει να σταματήσει και η εκδήλωση φαινομένων βίας από οπουδήποτε και αν προέρχονται.
Γιατί η βία θα γεννήσει μόνο καινούργια, τερατώδη βία και τίποτα άλλο."


Από : madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου