" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου βλέπει Τούρκος υπουργός


Τροφή στα σενάρια για προετοιμασία του εδάφους ώστε να δρομολογηθεί η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου έδωσε και πάλι ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Εγκεμέν Μπαγίς. 

Ο Τούρκος υπουργός σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή» με το γνωστό αλαζονικό ύφος δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει το θέμα της δυνητικής επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων γιατί όταν η Τουρκία γίνει μέλος της Ε.Ε. «το Αιγαίο θα μετατραπεί σε μια ευρωπαϊκή θάλασσα κέρδους...». Μιλώντας και πάλι για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου ο κ. Μπαγίς έσπευσε να καθορίσει και τα ποσοστά των δύο χωρών λέγοντας ότι θα είναι... 50-50!

Ο κ. Μπαγίς λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., συνεχίζει να στέλνει προσβλητικά μηνύματα στις Βρυξέλλες, δηλώνοντας και πάλι ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που αφορούν το Πρωτόκολλο επέκτασης της Τελωνειακής Ενωσης προς την Κύπρο, εάν δεν πάρει συγκεκριμένα ανταλλάγματα σχετικά με το απευθείας εμπόριο με τα Κατεχόμενα.
Με αρκετή δόση ειρωνείας ο κ. Μπαγίς δηλώνει ότι την ίδια στιγμή που ένα αεροπλάνο της Λουφτχάνσα ξεκινήσει για το παράνομο αεροδρόμιο Ερκάν στα κατεχόμενα, ελληνοκυπριακό αεροσκάφος θα μπορεί να πετάξει στην Κωνσταντινούπολη και σε αυτό να μπει ο κ. Χριστόφιας, να έρθει να τον πάμε για ψώνια στην Κλειστή Αγορά...».
  
Από : imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου