" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ελληνική συνδρομή στην πυρκαγιά στη Χάιφα

Με τον ισραηλινό πρωθυπουργό κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου συνομίλησε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος του εξέφρασε τη συμπαράστασή του και την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει τις πυροσβεστικές δυνάμεις του Ισραήλ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. 



Μετά από σχετικές συνεννοήσεις των δύο πλευρών, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, συμφωνήθηκε η αποστολή 4 πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου CANADAIR, τα οποία θα αναχωρήσουν για το Ισραήλ εντός των επομένων ωρών για να ενταχθούν το γρηγορότερο δυνατό στον επιχειρησιακό σχεδιασμό των ισραηλινών δυνάμεων. 
Η πυρκαγιά συνεχίζεται ανεξέλεγκτη σε δασική έκταση κοντά στην πόλη Χάιφα του Ισραήλ και επεκτάθηκε τάχιστα λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Μέχρι στιγμής από τις ισραηλινές Αρχές έχει γίνει γνωστό ότι έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 40 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί πολλοί ακόμη. Τα μέτωπα της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμη τεθεί υπό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου