" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ -ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Την ανάληψη πρωτοβουλίας της χώρας μας για ειλικρινή κουβέντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Βουλή, αν υπάρχουν μυστικές συνομιλίες περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, μετά από πρόσφατες συνεντεύξεις Τούρκων Υπουργών. 

Ο Πρωθυπουργός απέδωσε τη συζήτηση αυτή σε επικοινωνιακά παιχνίδια της Τουρκίας και ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη οι διπλωματικές επαφές για τη διευθέτηση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας. 
Απέκλεισε κάθε πιθανότητα συνεργασίας στο θέμα της συνεκμετάλλευσης των φυσικών πόρων στο Αιγαίο και κατέληξε λέγοντας ότι το αρμόδιο Υπουργείο εξετάζει την επικαιροποίηση του νόμου ώστε να γίνει καλύτερη εκμετάλλευση των ενεργειακών και φυσικών πόρων στο Αιγαίο.
Όπως δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, όσο υπάρχει η απειλή του casus belli, η αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, και όσο δεν αναγνωρίζεται το οικουμενικό δίκαιο της θάλασσας, δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια συνεργασία.


Από : news.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου