" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Αύξηση της ανεργίας το 2011

Δραματική είναι η κατάσταση στο χώρο του εμπορίου και οι εκτιμήσεις είναι δυσοίωνες για το 2011, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
  
Για το 2011 οι εκτιμήσεις θέλουν πάνω από 4 στις 10 μεγάλες επιχειρήσεις (ΑΕ και ΕΠΕ) να προχωρούν σε απολύσεις εργαζομένων.

Περισσότερη ανθεκτικότητα όμως δείχνουν οι μικρότερες επιχειρήσεις (ΟΕ, ΕΕ, και Ατομικές Επιχειρήσεις) καθώς 3 στις 4 θα διατηρήσουν αμετάβλητη την απασχόληση.
Εξάλλου για το 2010 χάθηκαν 27.000 θέσεις εργασίας από το εμπόριο δηλαδή, μία στις τέσσερις του συνόλου των θέσεων εργασίας που κάλυπταν το 2010.
Επίσης, για το 2011  6 στις 10 εμπορικές επιχειρήσεις ανεξάρτητα από νομική μορφή αναμένουν επιδείνωση κερδοφορίας και μείωση κύκλου εργασιών.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης μιλώντας στην εκδήλωση σημείωσε ότι «δεξαμενή των εμπόρων είναι άδεια όπως και τα πορτοφόλια των νοικοκυριών. Δεν μπορεί η ανάπτυξη να έρθει με ανεργία και με μείωση εισοδημάτων».
Ο κ. Κορκίδης έβαλε κατά εκείνων που θέλουν επιχειρησιακές συμβάσεις χωρίς περιορισμούς τονίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι είναι και καταναλωτές μας. Αν κάποιοι πρόεδροι των Επιμελητηρίων μας θεωρούν φιλεργατικούς εμείς λέμε ότι είμαστε γιατί οι επιχειρήσεις μας αναπτύχθηκαν χάρη στους εργαζόμενους».
Να σημειωθεί ότι ο κ. Κορκίδης τάχθηκε για μία ακόμη φορά υπέρ της καθιέρωσης ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, ενώ ζήτησε παράταση μέχρι 31 Δεκεμβρίου για την περαίωση.

Από : Ημερησία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου