" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ 2010, Β' ΓΥΡΟΣ: ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ !!!

Το μήνυμα που δεν βρήκε απολύτως ΚΑΝΕΝΑΝ παραλήπτη από τις εκλογές του Β’ γύρου σε Περιφέρειες και Δήμους, ήταν η ΑΠΟΧΗ!!!
Όπως ο καθένας θα διαπίστωσε,μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων,αυτό που ενδιέφερε τα κόμματα είναι οι «πανηγυρισμοί» (!!!),τους  εκπροσώπους των ΜΜΕ το ποιος θα βγει «πρώτος» στην «ενημέρωση», και τους συμμετέχοντες υποψηφίους αν ήταν από τους κερδισμένους η δικαίωση(!!!), και για τους χαμένους οι ευθύνες της ήττας  που θα καταλογίζονταν!!!
Αυτή λοιπόν η «κυρία», όπως φαίνεται έκανε μια τζάμπα εμφάνιση!!! Και εκείνοι που την συνόδευσαν απεδείχθη πως ήταν οι μεγάλοι ΧΑΜΕΝΟΙ αυτών των εκλογών, αφού χτύπησαν την πόρτα ΚΟΥΦΩΝ και ΤΥΦΛΩΝ!!!
Τι θα μπορούσε να δείχνει αυτή η αποχή; Με απλά ελληνικά και με λόγια σταράτα, αν ήθελε κάποιος να βγάλει ένα συμπέρασμα επί αυτού του μηνύματος, θα ήταν η έλλειψη Δημοκρατίας, σε μια χώρα που πολλές φορές θυμάται πως είναι εκείνη που την γέννησε, αλλά και πάρα πολλές φορές ξεχνάει για ποιόν λόγο την γέννησε και τι σήμαινε αυτή η Γέννηση!!!
Το 60% και πλέον, των πολιτών που απείχαν από αυτές τις εκλογές, έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση που έλεγε ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ!!! Και όφειλαν οι παραλήπτες να σεβασθούν αυτή την έκφραση των πολιτών, αν θέλουν να λέγονται χώρα δημοκρατική!
Η Δημοκρατία στηρίζεται στην λαϊκή έκφραση της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ, και αυτή εχθές ήταν ΑΠΟΥΣΑ!!! Η Δημοκρατία,μέσω των εκφραστών της εξουσίας, υποτίθεται πως εφαρμόζεται σε κάθε της έκφραση και όχι εν μέρει ή όπου συμφέρει … Και αυτό δεν έγινε, όπως βεβαίως και πολλά άλλα δεν γίνονται!!!
Αλλά αυτό όμως που συνέβη εχθές, ήταν ιστορικό ρεκόρ ΑΠΟΧΗΣ!!! Σε πολλές περιπτώσεις Δήμων έφτασε και στο 98%!!! Ξέρετε τι σημαίνει να θέλει να σε κυβερνήσει η πολύ μικρή μειοψηφία, και εσύ να χαίρεσαι;;;!!! Ναι, να χαίρεσαι βλακωδώς γιατί έτσι σου περνάνε από το μυαλό πως πρέπει να είναι η Δημοκρατία!!!
Οι υπόλοιποι που λόγω συμφέροντος παραβλέπουν τόσο σοβαρά θέματα  έχουν τους λόγους τους,εσύ όμως έρημε πολίτη, που φαντάστηκες πως με αυτή την έκφρασή σου κάτι θέλησες να προσδιορίσεις προς τους εξουσιαστές σου, τι επέτυχες;;; Το να σε αγνοήσουν και τίποτα πέραν τούτου!
Και σε αγνόησαν ΟΛΟΙ!!! Γιατί αν έπαιρναν αυτό το μήνυμα έπρεπε να κηρύξουν τις εκλογές ΑΚΥΡΕΣ!!!  Όμως θα σου πούνε βάσει αυτών που ψήφισαν έχει μιλήσει η πλειοψηφία!  Αλλά αφού εντέχνως έχουν μαγειρέψει τον εκλογικό νόμο, όπου η ψήφος  της  διαμαρτυρίας (λευκό-άκυρο) προσμετρείται  ή ωφελεί τον πρώτο συνδυασμό, ποια άλλη δυνατότητα σου μένει από την αποχή;
Αυτό φυσικά δεν τους νοιάζει ΚΑΘΟΛΟΥ, αφού είπαμε «τα καλά και συμφέροντα»!!!  
Πάντως όπως και να  ‘χει αυτές οι εκλογές είναι πλασματικές και το αποτέλεσμά της επίσης! Εκείνοι δε που εξελέγησαν είναι εκφραστές της μειοψηφίας και σε κανένα σημείο δεν εκφράζουν όχι μόνον τον ελληνικό λαό, σε Περιφέρειες και Δήμους, αλλά ουδέ καν το αξίωμα το οποίο λέγουν ότι «κατέκτησαν» !!!  Είμαι περίεργη στις επόμενες Εθνικές εκλογές, που λίαν συντόμως τις βλέπω να έρχονται, τι θα πουν σε μια παρόμοια κατάσταση! Θα έχουν το θράσος να κυβερνήσουν με την εντολή της μειοψηφίας του 30% ;;;!!! Οψόμεθα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου