" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Προβληματισμός αλλά, σιγή ιχθύος η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων για την πολυκάρτα !!!

Τον προβληματισμό του σχετικά με την ενδεχόμενη παραβίαση του απορρήτου των προσωπικών στοιχείων στις συναλλαγές του πολίτη από την εφαρμογή της «πολυκάρτας» φορολόγησης και αγορών εξέφρασε ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Χρήστος Γεράρης, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ερωτώμενος από τη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλη για τους κινδύνους που ενδέχεται να απειλήσουν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, ο Χρ.Γεράρης απάντησε : 
"Συμμεριζόμαστε απολύτως τις ανησυχίες σας, αλλά γι' αυτή την κάρτα θα πρέπει να μας γίνει ερώτηση από το αρμόδιο υπουργείο ή να βγει σε διαβούλευση προκειμένου να επέμβουμε αυτεπαγγέλτως".

Σχετικά, δε, με τα συστήματα βιομετρικών δεδομένων ο κ.Γεράρης δήλωσε ότι ήδη βρίσκονται τρία σε λειτουργία και ένα σε πιλοτικό στάδιο στη χώρα μας.

"Όταν η κυβέρνηση ανακοινώσει επισήμως το περιεχόμενο του σχετικού νομοσχεδίου (και πολύ περισσότερο, όταν το θέσει προς δημόσια διαβούλευση), η Αρχή θα τοποθετηθεί", ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου