" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Χωρις τον Πρόεδρο της δημοκρατίας η παρέλαση στην Θεσσαλονίκη!!!

Δίχως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που προσεβλήθη από ίωση, και με την παρουσία του πρωθυπουργού μόνο για σήμερα, ξεκινούν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. 


 Στη σημερινή δοξολογία, που τελέστηκε στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, παρέστησαν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς, ο υπουργός Αμυνας Ε. Βενιζέλος, υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι των κομμάτων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και τοπικές αρχές.
Στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκφωνείται ο πανηγυρικός της ημέρας, από τον ομότιμο καθηγητή του Τμήματος Φιλολογίας Δ. Μαρωνίτη, με θέμα «Ανθρωποι εν πολέμω».
Αύριο, στις 11 το πρωί, θα γίνει η μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή.
Στις 11 π.μ. της Πέμπτης θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση, στην παραλιακή λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου.
Λόγω της εθνικής επετείου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαλλάσσει όλους τους τιμωρημένους αξιωματικούς, ανθυπασπιστές, υπαξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και τους σπουδαστές των σχολών αυτών από την έκτιση πειθαρχικών ποινών τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου