" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


 Νέο παραλήρημα Παπανδρέου και "απειλή" για πρόωρες εκλογές με πρόφαση την τακτική της Νέας Δημοκρατίας η οποία προσπαθεί να καταστρέψει ότι με κόπους και στερήσεις φτιάχτηκε τον ένα χρόνο της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.
Την σημαία της απειλής σήκωσε μόλις λίγα εικοσιτετράωρα από την εμφάνισή του στην διακαναλική συνέντευξη,ο Παπανδρέου.

Βέβαια νομίζω πως και ο πιό αδαής πολίτης πιά έχει καταλάβει την "αγωνία" του Έλληνα Πρωθυπουργού να απορρίψει το "βαρύ" φορτίο που κουβαλά στις πλάτες! Δεν είναι ούτε η Ν.Δ. ούτε οι κακές εντυπώσεις που άφησε από την διακαναλική. 
Αλλά φοβάμαι πως είναι κάτι ακόμη πιό πικρό και βαρύ που δεν έχει έρθει,και αυτό προφανώς ο Παπανδρέου ήδη το γνωρίζει!!!
Οι απειλές και οι λόγοι περί αποσταθεροποιήσεις της χώρας από την τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης ( "ότι ζητούμενο για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι μέσα από τις περιφερειακές εκλογές να εμποδίσει τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, "ακόμη και με κίνδυνο να αποσταθεροποιηθεί η πορεία της  χώρας"),λειτουργούν και ως μοχλός πίεσης πρός το εκλογικό σώμα ώστε μέσα από αυτές τις εκλογές (αυτοδιοικητικές) να πάρει την εν λευκό αποδοχή της συνέχισης μιάς πορείας που αν μη τι άλλο μόνο δυστυχία μπορεί να φέρει στον λαό. Μια δυστυχία όμως που ο Παπανδρέου θα έχει (άν επιτύχει στις εκλογές) στο χέρι ως άλλοθι,αφού θα καταστήσει και τους πολίτες υπεύθυνους στην επερχόμενη "καταιγίδα".
  Γι' αυτό ζητά την ψήφο των πολιτών, ώστε να μην "επιτρέψουν σε εκείνους που αφού μας οδήγησαν στο χείλος της χρεοκοπίας λιποτάκτησαν, να υπονομεύσουν τις θυσίες των Ελλήνων, τη σημερινή σταθερότητα αλλά και το ομαλό μέλλον της χώρας".
 Και τελειώνει προβάλοντας ακόμη μια φορά την "απειλή" των πρόωρων εκλογών:
"Έχουμε χρέος να μη καταστούμε όμηροι τυχοδιωκτικών πρακτικών. Κι αν χρειαστεί να μιλήσει ο λαός για να καταδικάσει την πολιτική αποσταθεροποίησης της χώρας, αυτό θα γίνει. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου