" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Πάμε για πρόωρες εκλογές και Οικουμενική;

Εν όψη της προσεχούς εμφάνισης του Παπανδρέου σε τηλεοπτική διακαναλική συνέντευξη ακούστηκε και εκτενώς συζητήθηκε κυρίως το θέμα  πρόωρων εκλογών, τον προσεχή Δεκέμβριο.
"Πικρό το ποτήρι για να το πιώ μονάχος"...σκέπτεται!!!

 Και η απορία εύγλωτη στα χείλη των απλών πολιτών! 
Άραγε γιατί εκλογές έτσι εσπευσμένα;
Τί συμβαίνει ή τι πρόκειται να συμβεί που μπορεί να είναι τόσο ΒΑΡΥ,ούτως ώστε να μην επιθυμεί να το πάρει επάνω του ο Παπανδρέου;!!!
Δεν ξέρω αλλά η σκέψη μου δεν πάει αλλού παρά σε δυο πράγματα. 
Το ένα είναι τι άλλο,από τα οικονομικά και η πιθανότητα ( που μάλλον για σίγουρο φαίνεται όπως όλα καταδεικνύουν),ενός νέου και πιό σκληρού μνημονίου και το δεύτερο τα θέματα με την Τουρκία.
Και για μεν το πρώτο τα δείγματα περί νέων μέτρων τα πήραμε ήδη,όσο κι' αν ο Παπανδρέου θέλει να μας πείσει για το αντίθετο, από την επιτροπή της Τρόϊκας,που μας είχε επισκεφθεί πρόσφατα για να ελέγξει το χρέος μας, και η οποία απεφάνθει πως το πόρισμά τους,δεν έχει σχέση με τα αποτελέσματα που δίνει η ελληνική κυβέρνηση αφού φαίνεται να είναι αρκετά μεγαλύτερο.Άρα το πιθανότερο σενάριο είναι ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!!!
Το θέμα είναι όμως πρός ποιούς θα απευθύνονται τα νέα αυτά μέτρα;
Πρός τους "ημιθανείς" οικονομικώς έλληνες πολίτες; 
ΜΑ ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ !!!

Το δε δεύτερο που αφορά τα ελληνοτουρκικά, όπως συνηθίζουν να τα λένε,αλλά εγω τα λέω "Τουρκικές απαιτήσεις", είναι ίσως το σοβαρότερο από όλα αφού όπως είπε και ο "κουμπάρος" Ερντογάν πρέπει να κλείσουν μέσα στο 2010!!!
Δηλαδή με άλλα λόγια η Ελλάς μέσα σε λίγο καιρό πρέπει να αποδεχθεί μοίρασμα του Αιγαίου,με ότι αυτό σημαίνει,και ξέρουμε καλώς ΟΛΟΙ ΠΙΑ τι σημαίνει, και το θέμα της μειονότητας στην Θράκη τους οποίους εμείς μπορεί να λέμε μουσουλμανική μειονότητα αλλά οι γείτονες δεν έχουν πάψει ΠΟΤΕ και ΕΠΙΣΗΜΑ μάλιστα να κατονομάζουν ως Τουρκική Μειονότητα!!!

Με άλλα λόγια τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, αλλά συνάμα και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ και μια τέτοια κατάσταση,και το βάρος τόσων σοβαρών θεμάτων, φαίνεται να μην μπορεί να πάρει στις πλάτες του ο Γιώργος Παπανδρέου.

Και φυσικά χωρίς να θέλω διόλου να μειώσω την σοβαρότητα του θέματος να προσθέσουμε και αυτό των Σκοπίων για τα οποία η Ε.Ε. σε δήλωσή της πρό ημερών έλεγε πως δεν γίνεται αποδεκτή η είσοδός της στην ένωση αν δεν επιλυθεί πρώτα το πρόβλημα της ονομασίας. Μιάς ονομασίας που όπως όλα δείχνουν θα περιέχει επισήμως πιά την λέξη Μακεδονία...

Να γιατί ο Καρατζαφέρης πιπιλάει τον τελευταίο καιρό τόσο πολύ την καραμέλα της Οικουμενικής Κυβέρνησης!!!
Σου λέει να πάρουμε στην πλάτη όλοι μαζί τα θέματα ώστε να μην υπάρχει Αντίδραση!!!
Υπολόγισαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Και στην προκειμένη περίπτωση όπου ξενοδόχος,ο Ελληνικός Λαός που άν και σε "μαύρο" χάλι, παρ' όλα αυτά είναι να μην ξυπνήσει και όπως δείχνει το πράγμα ΕΧΕΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου