" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΝΟΜΟΣ Η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΟΣΕ

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, στην αρμοδία επιτροπή, το νομοσχέδιο για την εξυγίανση του ΟΣΕ, με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Αρνητικά τοποθετήθηκαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «παρών» δήλωσε ο ΛΑΟΣ.

Για μεγάλη κρίση του ΟΣΕ έκανε λόγο από τη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον Οργανισμό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, για κάθε ένα ευρώ που είχε έσοδο, οι ζημιές του ήταν 8 ευρώ. Ο υπουργός έκανε και ειδική αναφορά στις υψηλές αποδοχές των εργαζομένων στον Οργανισμό.


Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέππας στον ΕΔΙΣΥ (Εθνικός Διαχειριστής Σιδηροδρομικής Υποδομής) από τους 200 καλύτερα αμειβόμενους, ο διευθυντής Α’ αμείβεται με 117.000 ευρώ το χρόνο, ενώ ο λιγότερο καλά αμειβόμενος με ειδικότητα ελιγμοδηγός 61.000 ευρώ το χρόνο.


Επανέλαβε πως δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος και πως η καταγγελία συλλογικών συμβάσεων είναι επιβεβλημένη για λόγους υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος και γίνεται άπαξ.


Ο κ. Ρέππας ανακοίνωσε πως έως το τέλος του χρόνου οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ηλεκτρονικά τα εισιτήρια τους και να τα πληρώνουν μέσω πιστωτικών καρτών.


Από την πλευρά
του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Θανάσης Λεβέντης, ζήτησε να μην αλλάξουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Παράλληλα, ο κ. Λεβέντης αρνήθηκε τα όσα καταλογίζονται στους υπαλλήλους του ΟΣΕ για υπέρογκους μισθούς. 


Από : Ski.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου