" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Νετανιάχου: «ας έρθουν στην Ιερουσαλήμ όσοι αμφισβητούν το Ολοκαύτωμα»


Αρχιτεκτονικά σχέδια του στρατοπέδου του Άουσβιτς, τα οποία βρέθηκαν πέρυσι στο Βερολίνο, παραδόθηκαν σήμερα στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία. Τα 29 σχέδια του στρατοπέδου θανάτου που κατασκευάστηκε στην υπό ναζιστική κατοχή Πολωνία χρονολογούνται στο 1941 και στο εξής θα εκτίθενται στο Ισραήλ, στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος. Κατά την παραλαβή των σχεδίων, ο ηγέτης του Ισραήλ έκανε έναν παραλληλισμό ανάμεσα στις απειλές που εξαπολύει το Ιράν κατά της χώρας του και του Ολοκαυτώματος. Το Ολοκαύτωμα «θα μπορούσε να έχει σταματήσει», επισήμανε. «Γνώριζαν, αλλά δεν έκαναν το παραμικρό. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να επαναληφθεί κάτι τέτοιο», τόνισε. «Δεν μπορούμε να αφήνουμε κάποιους να ζητούν ατιμωρητί την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ. Να ποιο είναι το πιο σημαντικό δίδαγμα», πρόσθεσε, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στο Ιράν, ο πρόεδρος του οποίου Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι το εβραϊκό κράτος πρέπει να εξαλειφθεί από τον παγκόσμιο χάρτη και έχει χαρακτηρίσει το Ολοκαύτωμα «χονδροειδή απάτη». «Δεν μπορούμε να αφήσουμε το κακό να οργανώνει τη μαζική δολοφονία αθώων, αλλά πρέπει να καταπνιγεί κατά την δημιουργία του». «Υπάρχουν μερικοί που πιστεύουν ότι το Ολοκαύτωμα ουδέποτε υπήρξε...ας έλθουν λοιπόν στην Ιερουσαλήμ και ας κοιτάξουν τα σχέδια αυτής της φάμπρικας του θανάτου», πρόσθεσε έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Σάρα. Όπως είπε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, η οικογένεια του πατέρα της έχασε πολλά μέλη από τους Ναζί κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Η «τελική λύση»
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, θα είναι ο πρώτος επικεφαλής ισραηλινής κυβέρνησης που θα επισκεφθεί την τοποθεσία Βανζέε, νότια του Βερολίνου, όπου η ηγεσία των ναζί αποφάσισε το 1942 την εφαρμογή της «τελικής λύσης», της εξόντωσης των εβραίων στην κατεχόμενη Ευρώπη.
Ζήτησε να παγώσουν οι εβραϊκισμοί οικισμοί Η Μέρκελ τόνισε ότι το πάγωμα της ανέγερσης εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη είναι ζωτικής σημασίας για την επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Παλαιστινίους. Αναφέρθηκε επίσης στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. «Πρέπει να σημειώσουμε πρόοδο στην ειρηνευτική διαδικασία [...] και το πάγωμα (της οικοδόμησης) οικισμών είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισραηλινό ηγέτη, τονίζοντας ότι ο χρόνος πιέζει.
Η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε επίσης ότι το Ιράν είναι πιθανό να αντιμετωπίσει νέες κυρώσεις στους τομείς της ενέργειας και της οικονομίας, εάν δεν επιδείξει προθυμία να διαπραγματευθεί στο θέμα του πυρηνικού του προγράμματος.
«Αν ως το Σεπτέμβριο δεν υπάρξει θετική απάντηση, θα πρέπει να σκεφθούμε την επιβολή περαιτέρω μέτρων», είπε η κυρία Μέρκελ.Κατά την άφιξή του στη Γερμανία ο Νετανιάχου δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Κάθε φορά που έρχομαι στη Γερμανία, αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος για τις σχέσεις με τη γερμανική κυβέρνηση, όχι μόνο ως προς το παρόν και το μέλλον, αλλά και ως προς το παρελθόν».
Η Γερμανία διαδραματίζει με επιτυχία εδώ και χρόνια τον ρόλο του διακριτικού μεσολαβητή στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση Ισραηλινών στρατιωτών που έχουν αιχμαλωτισθεί στον Λίβανο ή από παλαιστινιακές οργανώσεις.


Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Online



Τα σχόλια θα τα αφήσω να τα κάνει ο καθένας μόνος του όπως νομίζει ... σωστότερα...!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου